Moderna rustična vikendica na jezeru (FOTO)

 

Skrivena visoko u planinskim predjelima Brazila, ova vikendica na sjajan način spaja moderan i rustičan stil i služi kao idealno utočište u prirodi za mladog vlasnika i njegove prijatelje.

 

Kućica je dizajnirana tako da maksimalno iskoristi pogled ka malom vještačkom jezeru koje se nalazi u blizini grada Imigrante, u najjuznijoj brazilskoj državi Rio Grande do Sul.

 

Studio Cadi Arquitetura kreirao je ovo planinsko utočište za dvadesetšestogodišnjeg DJ-a i prilagodio veliki otvoren prostor kuće za druženje s prijateljima, zabavu i opuštanje. Široka staklena ulazna vrata brišu granicu između eksterijera i enterijera, stavljajući u fokus prirodu.

 

Materijali koji su odabrani za spoljašnjost kuće – kamen i drvo u toplim tonovima, naglašavaju njenu rustičnu stranu, dok moderne zidne svjetiljke i velika klizna vrata najavljuju interesantan i kontrastan enterijer.

Prostrana unutrašnjost nudi sve pogodnosti modernog doma, osim jedne bitne razlike, nema spavaćih soba. Dnevna zona u potpunosti je otvorena ka prirodi zahvaljujući staklenim površinama.

Pun pogled na kuhinju i trpezariju pokazuje mnoštvo materijala koji su skladno upotrebljeni da kreiraju moderan industrijski izgled koji odiše toplinom. Betonski pod, otkrivene cijevi i metalni namještaj ipak ne djeluju hladno u ovom velikom prostoru zahvaljujući tavanici od prirodnog drveta.

Otvorena prostorija nudi dosta mjesta za sjedenje i okupljanje sa društvom – za trpezarijskim stolom ili dugačkim višenamjenskim šankom.

Iza kuhinje je smještena dnevna soba koja se kupa u prirodnoj svjetlosti. Organizovana je oko velikog televizora i dramatičnog tri metra dugačkog kamina.

 

Praktična betonska klupa pruža se duž zida dnevne sobe. Fantastično osmišljena kao polica za izlaganje umjetničkih djela i dekorativnih predmeta, ali i kao dodatan prostor za sjedenje kada je potrebno ugostiti veće društvo.

Ispred vikendice nalazi se veći plato namjenjen za veća okupljanja. U želji da minimalno remete prirodu, u blizini kuće izgrađen je jedino prostor za logorsku vatru sa klupama – mjesto na kojem se može uživati u pogledu na jezero izbliza.

Bočni pogled otkriva spoljašnje dijelove kamina sa istaknutim dimnjacima i tamne prozorske okvire, koji stoje u kontrastu sa svijetlim kamenim zidom, dajući joj modernu notu.

Ovaj ugao pokazuje i da je dizajn kuće u potpunosti okrenut ka jezeru.

Izvor: kucastil.rs

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *