20 ideja kako da ukrasite balkon ili terasu!

 

Mnogi vlasnici kuća i stanova žele da odvoje malo vremena i truda da stvore lep balkon. Međutim, većina nije sigurna kako da ukrase najmanji balkon jer jednostavno, čini se da nema adekvatnog prostora za opremanje, za biljke i drugi dekor piše zenskimagazin.rs

Predlažemo vam 5 lakih dekorativnih ideja koje mogu pomoći da prilagodite sebi svoj parče raja:

1. Dodajte pop boje
Mala terasa ili balkon se lako može pretvoriti u kutak za doručak, zabavan prostor ili tiho mesto gde uživate u zelenilu. Naravno, igra boja ima važnu ulogu i mora biti jedan od prvih faktora koji ćete uzeti u obzir kada uređujete balkon. Svetle boje dodaće pozitivne vibracije, naročito kada su izabrane sa pravim obrascima i teksturom. One će stvoriti vedar prostor u kome ćete uživati. Uvek možete da dodate šarene viseće korpice, saksije u jarkim bojama ili jednostavno, zabavan otirač koji može izazvati osmehe kod vaših gostiju. Takođe možete da ubrizgate malo boje balkonu preko podnih tepiha, jastuka, dekorativnih akcenata i drugim ukrasima.

2. Iskoristite veličinu i prostor na odgovarajući način
Mali balkon se može urediti u kafe-stilu, jedan sto, odgovarajuće stolice i puno biljaka. Ako želite da se zabavljate na balkonu, ovom prostoru možete dodati i roštilj. Za male i balkone srednje veličine, ključno je da izaberete odgovarajući sto i stolice ili jednostavne klupe koje su idealne jer su prenosive i ne zauzimaju previše prostora. Takođe možete da držite svoje biljke na plafonu kako biste oslobodili prostor. Samo se pobrinite da su biljke na optimalnoj visini za zalivanje i gde se ne sukobljavaju sa otvaranjem/zatvaranjem balkonskih vrata.

3. Koristite odgovarajući pribor da stvorite lepu temu
Mali balkon možete urediti tematski. Na primer, ako volite čitanje, možete da napravite divan kutak za čitanje dodavanjem udobne stolice zajedno sa bočnim stolovima za držanje svog ledenog čaja, knjige ili časopisa. Lampioni, tepisi, baklje i drugi dodaci mogu da pomognu da transformišete skromni balkon u zabavan i lepo uređeni prostor. Odaberite jednu temu ili stil – sofisticiranost, Shabby chic, eklektičan ili kapriciozan stil.

4. Izaberite svoj nameštaj mudro
Važno je da odaberete nameštaj na osnovu klimatskih uslova, kao i vaših potreba. Takođe morate uzeti u obzir veličinu prostora i skladištenje. Možete da koristite nameštaj od metala, drvene ili plastične stolice i stolove. Potrebno je da nameštaj redovno održavate i da bude zaštićen od vremenskih uslova.

5. Dodajte živopisno osvetljenje
Dodavanjem šarenog osvetljenja koje se podudara sa temom balkona će dodatno ulepšati vaš mali balkon. Isto tako, ako se vaš balkon nalazi u sred grada – možete stvoriti predivan pogled na grad, posebno noću.

Bez obzira koliko je mali vaš balkon, treba ga posmatrati kao nastavak vašeg doma. Nadamo se da će vam ove jednostavne ideje pomoći da napravite dobro osvetljeno mesto za čitanje, udoban lični prostor ili zabavni kutak.

M.L.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *