Operite vaše stare peškire s ovim kućnim sredstvom i postat će mekani i kao NOVI!

 

 

Sigurno ste primjetili kako novi peškiri nakon nekoliko pranja nemaju više onu mekoću, bez obzira na omekšivač koji koristite. Mi smo vam pronašli nekoliko veoma jednostavnih savjeta koji će učiniti da vaši peškiri ponovo postanu mekani.

 

 

Najčešći uzroci tome što nam peškiri veoma brzo gube mekoću i postaju tvrdi jesu komercijalni deterdženti za veš kao i tvrda voda. Na svu sreću postoji nekoliko trikova kojima možete neutralisati ove štetne uticaje i učinite da vam peškiri ponovo budu pufnasti kao kad ste ih tek kupili.

Za početak peškire perite posebno, ne pretrpavajte mašinu i ne mješajte ih sa drugim vrstama tkanina, jer dijelovi ostalih tkanina mogu oštetiti peškire.

Iako zvuči pomalo čudno, ali za vrijeme pranja peškira koristite što manje omekšivača, jer on sadrži enzime koji će s vremenom na peškirima stvoriti sloj koji podsjeća na vosak i koji će potpuno uništiti moć upijanja tkanine. Takođe koristite samo polovinu preporučene količine praška za veš ili manje.

Preporučljivo je da peškire perete na najvišim temperaturama i da dva puta uključite program ispiranja, a za vrijeme prvog ispiranja u mašinu uspite pola šolje (125 ml) bijelog destilovanog sirćeta koji će vašim peškirima vratiti mekoću i pomoći će da se sa peškira odstrani sav višak praška. Drugi ciklus ispiranja će potpuno neutralisati miris sirćeta.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *